Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Wat doen de coureurs van het Volvo Polestar raceteam in de winter als de Zweedse circuits bedekt zijn met een dikke laag sneeuw? Precies, helpen bij het ontwikkelen van het onderstel van de nieuwe Volvo V40.

Coureurs zijn experts in het beoordelen van de wegligging van auto’s en als ze toch niets te doen hebben, waarom laat je ze dan niet een handje helpen? Bij Volvo zijn ze er in ieder geval blij mee. En de coureurs ook. Robert Dahlgren rijdt al zo’n beetje 10 jaar rond bij het Volvo Polestar-team en vind het werk leuk: “De Volvo V40 is een leuke auto om in te rijden en dat is iets waar we hard aan hebben gewerkt. Ik ben gepassioneerd door dit soort werk en het is een perfecte combinatie voor mij als professionele coureur om te blijven rijden tijdens de winter” volgens Dahlgren.

Het resultaat? De nieuwe Volvo V40 stuurt behoorlijk goed, wat ik kan onderschrijven. Ik heb een aantal maanden geleden in Zweden mogen rijden met zo’n beetje alle actuele Volvo’s op een testcircuit(je) van Volvo, en daar bleek de compacte Volvo absoluut de best sturende Zweed van dit moment.

De video toont het begin van het project Y555 (later V40) toen C30’s als ‘mule’ werden gebruikt, en later de tests voorafgaand aan de lancering in 2012.

Bekijk de video hieronder!