Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Totdat de Volkswagen Golf 7 R Evo verschijnt, is de “normale” R de krachtigste Golf die af-fabriek te krijgen is. Maar liefst 300 pk en 380 Nm koppel levert het tweeliterblok in het vooronder.

Dat is behoorlijk wat voor een compacte middenklasser, maar het apparaat kost dan ook zo’n 50 ruggen. Hij is wel ongeveer 1000 euro goedkoper dan het vorige model (Golf 6 R), maar er zullen niet veel mensen zijn die zo’n bedrag stukslaan op een Golfje. Diegenen die het wél doen, zullen verheugd zijn dat je sneller dan een Porsche Cayman naar de 100 knalt, namelijk in 4,9 seconden met de DSG-bak. Met handbak zou het in 5,1 seconden gepiept moeten zijn.

Golf R in de sneeuw

Het Duitse autoblad AutoBild mag vaak als een van de eersten met nieuwe VW-exemplaren uit Wolfsburg rijden. Dat deden ze dus ook met de Golf 7 R, en wel in het hoge noorden, waar een dik pak sneeuw en ijs ligt, en het maar liefst 36 graden vriest. Daar komt niet zo zeer het vermogen maar wel de vierwielaandrijving van de R prima tot zijn recht, wat je ook in de onderstaande (Duitstalige) video kunt zien. Je kunt dan ook horen dat de R in Duitsland maar liefst 12.000 euro goedkoper is…