Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Heb jij altijd wel eens het vermogen van je auto willen meten? Dat kan bij het Autotest-lab Van der Velden in Zoetermeer.

Vermogensmeting

Het mag best bijzonder genoemd worden dat VAG-servicedealer Van der Velden beschikt over een geavanceerde MAHA-rollenbank. Voor de monteurs van het autobedrijf is het de ideale manier om snel en efficiënt complexe diagnoses te stellen en storingen op te lossen. Maar niet alleen auto’s van eigen klanten worden op de rollers gezet. Ook auto’s van andere garagebedrijven en particulieren zijn welkom. Bijvoorbeeld om te weten of het werkelijk vermogen klopt met de fabrieksopgave of te controleren of de chiptuning wel de beloofde vermogenstoename levert.

MAHA-rollenbank

Autotest-lab van der Velden beschikt over een geavanceerde MSR 500 4WD vermogenstestbank van MAHA. Deze testbank is geschikt voor vermogensmetingen, verschillende functietesten en rijcyclusmetingen voor o.a. diagnosedoeleinden, uitlaatgasanalyses en brandstofverbruiksmetingen

MAHA-rollenbank

MAHA-rollenbank

De testbank is direct afgeleid van de industriële vermogenstestbanken, zoals MAHA deze wereldwijd levert aan voertuigfabrikanten. Hij beschikt dan ook over verschillende fabriekshomologaties van onder meer Audi, Volkswagen, BMW en Mercedes.

De vermogenstestbank is geschikt voor voertuigen met een aslast tot 2.500 kg en een wielbasis van 1.800 mm tot 4.400 mm. Dit betekent dat zowel een up!, Crafter en zelfs campers veilig getest kunnen worden. Dankzij de dubbele assen kan de testbank ook 4-wiel aangedreven auto’s en hybride auto’s veilig testen.

Meetrapport

Uitdraai vermogenstest VW Golf 5 GTI 2.0 turbo DSG

Uitdraai vermogenstest getunede VW Golf 5 GTI 2.0 turbo DSG

De vermogenstestbank meet het afgegeven vermogen op alle 4 de wielen en de verhouding van het vermogen naar de voor- en achterwielen. Na de test ontvang je een rapport met daarin de grafische en numerieke waardes. Zowel digitale (OBD) als analoge voertuiggegevens kunnen worden gekoppeld aan de meetwaarden van de testbank. De testen worden uitgevoerd op basis van de voorschriften van de fabrikant. Regelmatig wordt de testbank ingezet ter controle van het extra vermogen verkregen door chiptuning.

Kosten

De testsessies worden uitgevoerd door 1 van de 5 door MAHA gekwalificeerde test-technici die ook master monteur zijn van Volkswagen, ŠKODA, Audi en SEAT. Zij zullen niet alleen je auto testen, maar indien nodig ook direct de juiste diagnose stellen. De kosten voor een rollenbanksessie zijn 150 euro. Bij officieel Audi-onderhoud is het gratis.

Zie ook www.vandervelden.nl en autotestlab.nl