Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Vanavond (zondag 28 juni) om 21:00 zal de BBC een extra lange uitzending van Top Gear uitzenden. Het is de laatste met presentatoren Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Steen

Als je onder een steen gelegen hebt afgelopen maanden, dan kan je ontgaan zijn dat Clarkson ontslagen is bij de BBC. Dit ontslag was onvermijdelijk nadat hij producer Oisin Tymon op de set in zijn gezicht had geslagen omdat de catering niet naar wens was.

Dat Clarkson samen met vriend en executive producer Andy Wilman hét grote brein achter het best bekeken autoprogramma ter wereld is, is natuurlijk nooit genoeg reden om medewerkers op een dergelijke manier te behandelen.

Dit soort divagedrag had trouwens prima de kop ingedrukt kunnen worden met een Snickers, maar dat terzijde …


Briljante marketingactie.

Netflix Amazon

Inmiddels zijn ook copresentatoren James May en Richard Hammond uit beeld nadat zij aangaven niet zonder Clarkson verder te willen. Nu, een paar maanden later, is bijna zeker dat het drietal een nieuw autoprogramma gaat presenteren bij Netflix Amazon. Hoe die show gaat heten is nog niet bekend, maar de werknaam is “House of Cars” (update: het programma bij Amazon gaat The Grand Tour heten)

Chris Evans

Diegene die de zware taak krijgt Clarkson’s schoenen te vullen bij de BBC is petrolhead Chris Evans. De steenrijke Evans is in Engeland al een beroemdheid vanwege zijn radioshow, en heeft als ‘vriend van de show’ zijn opwachting reeds meerdere malen gemaakt als gast in de ‘reasonably priced car’ van Top Gear. Hij beschikt over een indrukwekkende collectie auto’s.

James May heeft in Seizoen 18 Episode 7 in Evan’s zeer zeldzame, 7.9 miljoen euro kostende Ferrari 250 California mogen rijden (zie onderstaande beelden).


Wie de copresentatoren van Evans worden is nog niet bekend; er worden audities gehouden en iedereen is welkom om te auditeren. Dus als je ambities hebt, je houdt van auto’s en je bent écht leuk (niet alleen volgens je moeder), dan zien we je volgend voorjaar wellicht wel op de buis!

Chemie

Of de Britse autoshow weer zo leuk wordt en het succes weet voort te zetten valt nog te bezien; het was immers de chemie tussen de drie presentatoren die zorgde voor veel leuke tv-momenten en chemie kun je niet kopen. Aan de andere kant was het populaire autoprogramma bij de BBC wel toe aan wat nieuws; als volger van het eerste uur vond ik dat Top Gear al over zijn piek heen was de laatste seizoenen.

Dat er nu dus vers bloed komt is wellicht dus ook een zegen en met een beetje geluk hebben we vanaf volgend jaar 2 leuke autoprogramma’s en kun je mét of zonder abonnement weer ouderwets ‘lachen met auto’s’.

Laatste aflevering

Er lagen nog wat opnames op de plank, die de presentator recent van commentaar heeft voorzien. De BBC heeft er een extra lange aflevering van gemaakt die vanavond dus uitgezonden wordt op BBC2. Volgens Clarkson is het een allegaartje geworden, maar zit er zeker wel één rapportage in die de moeite waard is. Kijken dus, vanavond op de BBC!