Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwe autoshow van het voormalig Top Gear-trio gaat “The Grand Tour” heten. Nu alleen nog uitvogelen hoe we het in Nederland kunnen gaan kijken.

Het drietal gaat vanaf 18 november 2016 drie jaar lang afleveringen van de Amazon-show uitzenden, telkens vanuit een tent, die telkens in een andere plaats op de wereld zal staan. 12 shows per jaar, waarvan er 1 aflevering een kerstspecial zal zijn. Hmmm, waar hebben we dat eerder gezien?

Omdat het oude Top Gear (TG…) een show was die over de hele wereld fanatiek werd bekeken, is de keuze om een soort reizend circus op te zetten geen vreemde. Immers, het trio reisde de wereld al rond voor de Top Gear Live en de specials, dus de producers waren het al gewend. Gezien het enorme budget wat Amazon het team beschikbaar heeft gesteld, klinkt een tent als filmlocatie een beetje goedkoop, maar het schijnt wel een hele grote te worden, aldus presentator Richard Hammond.

Wellicht een beetje voorbarig geoordeeld, maar we zullen zien hoe het uitpakt. Ze kunnen op deze manier wel telkens dezelfde opname-omgeving creëren, alleen ander publiek en andere auto’s. Nu moeten we alleen nog even uitvogelen hoe we de uitzendingen, die dit najaar uitgezonden zullen worden, hier in Nederland kunnen gaan kijken, want officieel is de Amazon-dienst (nog) niet te bekijken in Nederland.

Update 7-10-2016: de trailer is uit!