Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid komt net te laat voor de nieuwe bijtellingsregels die per 1-1-2017 dit type auto de nek omdraaien.

Vanaf volgend jaar zal elke nieuwe zakelijke auto, behalve puur elektrisch aangedreven modellen, namelijk 22% bijtelling genieten. Dan krijgen we weer een wat diverser zakelijk wagenpark, maar het betekent ook dat alle nieuwe zakelijke auto’s met een benzine- of dieselmotor aan boord, inclusief de plug-in hybrides die de laatste jaren zo verschrikkelijk gesubsidieerd werden, evenveel bijtelling moeten gaan betalen. De nieuwe Prius met stekker, die o.a. afwijkende LED-lichtunits meekrijgt, komt in het 1e kwartaal van 2017.

Ook zuinig zonder stekkeren

Even afgezien van het totale effect van hybrides op het milieu is de Prius behoorlijk schoon. Toyota claimt 29 gram CO2-uitstoot per km, wat in de praktijk natuurlijk hoger gaat uitvallen, maar dat ie zuinig rijdt is een feit. Voordeel van de Prius Plug-in Hybrid is namelijk dat hij ook met een lege batterij nog steeds zuinig is, wat niet gezegd kan worden van een Volvo XC90 T8 of een Mitsubishi Outlander PHEV, om maar even een paar zwaar gesubsidieerde stekkerhybrides te noemen.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2016

50 km bereik

Toyota claimt tot 50 km volledig elektrisch bereik met de 8,8 kWh lithium-ion batterij; handig voor woon-werkverkeer. Volledig elektrisch rijden kan tot 135 km/u, afhankelijk van het ladingsniveau.

Het nieuwe Solar Roof zorgt er voor dat er ook zonne-energie naar de Lithium-Ion accu’s vloeit, en dan wordt er naast het regeneratief remmen op nóg een manier stroom opgewekt, wat het bereik natuurlijk alleen maar vergroot.

MIA en MRB

Voor de lage bijtelling komt de zuinige Japanner te laat. Voor de zelfstandigen onder ons is het interessant dat Toyota’s middelgrote zuinigheidswonder in aanmerking komt voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA), want hij stoot minder dan 30 gram CO2 uit.

De motorrijtuigenbelasting is bovendien ook nog eens gehalveerd t/m 2019, dus kopen dat ding! Of niet, kijk maar. Hij is i.i.g. nu al te bestellen vanaf €34.495 (zie hieronder), en zal in het eerste kwartaal van 2017 bij de dealer staan.

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2016

Business Plus

De prijs van 34.495 euro geldt voor de Business Plus-versie met standaard onder meer:

  • Go Plus Navigatie gecombineerd met 8” Toyota Touch 2 multimediasysteem
  • Matrix LED koplampen
  • Lichtmetalen velgen
  • Climate control met gescheiden zones
  • Head Up Display
  • Parkeerhulpcamera achter
  • Full Smart Entry met startknop
  • Regen- en lichtsensor