Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Max Verstappen doet het goed in de Formule 1. Heel goed. En in de hoogste divisie van de autosport resulteert dergelijk succes in bedrijven die in de rij staan om je van allerlei leuk spul te voorzien.

Natuurlijk krijgt de 18-jarige Nederlander, die tegenwoordig in Monaco woont, nog niet de bedragen overgemaakt die zijn concullega’s Hamilton en Vettel maandelijks bijgeschreven zien. De jonge miljonair heeft echter niets te klagen. Hij kan zich inmiddels een leuke auto veroorloven, en dat hoeft niet eens want hij krijgt van zijn sponsoren leuke karretjes om mee voor de dag te komen.

Renault Clio RS

We vergeten wellicht dat het menneke pas sinds 30 september 2015 zijn rijbewijs heeft, en dus nog niet zo lang op de openbare weg mag rondrijden. Op zijn 18e verjaardag, de dag dat hij ook zijn rijbewijs haalde, stond zijn eerste auto, een Clio RS van sponsor Renault klaar. Een gele, die hij inruilde voor een grijze. Klaarblijkelijk rijdt hij er niet meer mee, want Max rijdt momenteel het meest op… zijn scooter, zo vertelt hij CNN.

Porsche 911 GT3 RS

Max is gespot in een 911 GT3 RS, maar dat schijnt een auto van vader Jos te zijn. De bolide knalt dankzij de 500 pk sterke 6-cilinder atmosferische boxermotor in 3.3 seconden naar 100 km/h en heeft een top van 310 km/h. Best lekker, maar het is een slak vergeleken met zijn werkauto natuurlijk. Update 12 juni 2018: hij schijnt zelf een 911 GT2 RS gekocht te hebben.

Aston Martin V12 Vantage S

Aston Martin V12 Vantage S

Aston Martin V12 Vantage S

Een exclusieve auto van de zaak, zo kan je de 572 pk-sterke Aston Martin V12 Vantage S wel noemen. Max mag een Aston tot zijn wagenpark rekenen dankzij het  samenwerkingsverband van het sportwagenmerk met zijn werkgever Red Bull. Zo werken beide bedrijven samen aan een hybride hypercar, en prijkt het logo van het Engelse merk ook op de Grand Prix-auto’s van Verstappen en teamgenoot Ricciardo. Op deze zwembadfoto van Max’ Facebook prijkt de Vantage op de achtergrond. Op de locaties van de circuits wordt door Aston Martin een auto ter beschikking gesteld. Dat kan dus variëren van een Rapide S tot een DB11.

Max Verstappen neemt een duik in het zwembad

Max Verstappen neemt een duik in het zwembad. Op de achtergrond zie je zijn Aston Martin V12 Vantage S geparkeerd staan (Facebook)

Mercedes C63 AMG Coupé

Mercedes C63 AMG Max Verstappen

Is dit de Mercedes-AMG C63 Coupé van Max Verstappen?

Verstappen zou ook gespot zijn in een Mercedes-AMG C63 Coupé die hij van Mercedes-Benz Nederland geleend kreeg. Beetje gek voor een coureur die het liefst zijn Mercedes-concullega’s het leven zuur maakt op het circuit. Wellicht is hij door Mercedes gepaaid met het 169.000 euro kostende speeltje toen ze nog gesprekken voerden? Het bovenstaande exemplaar werd gespot in Zandvoort, toen Max daar demonstraties gaf.

Red Bull Tag Heuer RB12

Max Verstappen in Red Bull Racing RB12

Max Verstappen in de RB12 van Red Bull Racing

Nee, deze rijdt Max niet privé maar zakelijk. Het is even om aan te geven dat geen enkele auto het haalt bij zijn werkpaard qua prijs en snelheid. Alhoewel er slechts een 1.6 Renault-motor onder de motorkap van de RB12 ligt, pompt de kleine 6-cilinder met korte slag er dankzij een dikke turbo, speciale brandstof en een flinke elektromotor meer dan 800 pk uit. Dat is best veel voor een carbonfiber autootje van iets meer dan 700 kilo, inclusief Max. Wat dat moet kosten? Vele miljoenen per auto, maar dat is geen probleem met een teambudget van ruim 460 miljoen euro voor één seizoen.