Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

In tegenstelling tot de eerste generatie Porsche Panamera is de tweede generatie (971) een stuk beter te pruimen. Sterker nog, je zou hem zelfs mooi kunnen vinden.

Heilige huisjes zijn al omver geworpen met de 1e generatie Panamera (en Cayenne), dus daar hoeven we het niet meer over te hebben. Wellicht is het gewenning aan het ontwerp  of het ontzag voor het technisch vernuft, maar ik kan me voorstellen dat je onder de indruk raakt van de tweede generatie van deze vierdeurs sportcoupé van Porsche.

Diesel in een Porsche?

En ik kan me ook voorstellen dat je als veelrijder kiest voor de nieuwe 4 liter twinturbo V8 diesel die het merk uit Zuffenhausen onder de lange motorkap van de 4S diesel lepelt. Dankzij 422 pk en 850 Nm vanaf slechts 1000 toeren is dit momenteel namelijk de snelste diesel ter wereld. De Duitse zelfontbrander lanceert de hatchback in 4,5 seconden naar de 100 km/h (4,3 s met Sport Chrono Pakket) en met een topsnelheid van 285 km/h heb je ook weinig te klagen. En dat bij een (theoretisch) verbruik van 1 op 14,7 en een 75-liter tank.
Video van de acceleratie van 0 – 200 km/h


De Panamera 4s is een brok technisch vernuft, en er valt heel veel over te vertellen. Maar hij is niet foutloos (zie vanaf 5m18 in de video hieronder). Hier en daar lijkt de techniek het namelijk gewonnen te hebben van de praktische bruikbaarheid.

Bediening ventilatieroosters Panamera 4S diesel

Bediening ventilatieroosters via het grote touchscreen is omslachtig

Test Porsche Panamera 4S diesel door Autovisie

Werner Budding van Autovisie is met de nieuwe Panamera 4S diesel op pad geweest, en maakte weer een enthousiaste, informatieve video. Alleen die 1200 kilometer op 1 tank (1 op 16) zie ik niet gebeuren Werner…


De nieuwe Panamera 4S diesel is te verkrijgen vanaf het lieve sommetje van € 143.400, waarbij het pas begint natuurlijk. Mocht je nog benieuwd zijn naar de vijfzits Shooting Brake-versie (Sport Tourismo) die Werner benoemt in de video: hierbij een plaatje van de conceptcar die al op de Autosalon van Parijs 2012 werd getoond en waarschijnlijk op de Autosalon van Genève 2017 zal worden getoond.

Porsche Panamera Sport Turismo

Porsche Panamera Sport Turismo