Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Via de website van de RDW kun je voortaan zien of er op een bepaald voertuig of voertuigonderdeel een terugroepactie (ook wel recall genoemd) van toepassing is. Dit kun je doen door in het terugroepregister van de RDW te zoeken op merk en type voertuig. Via de dienst Voertuiggegevens online kun je door een kenteken in te toetsen tevens terugroepinformatie over een specifiek voertuig opvragen.

Defect

Als een bepaald type voertuig een defect heeft en dit gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid of het milieu, dan moet de fabrikant hiervan een melding doen bij de RDW. De fabrikant of importeur stuurt alle bekende eigenaren een brief over het herstellen van het defect.
Door het op voertuigniveau openbaar beschikbaar stellen van terugroepinformatie kunnen particulieren, die bijvoorbeeld een tweedehands auto willen kopen, controleren of op dat type auto een terugroepactie (vanaf 1 november 2012) van toepassing is. Ook garagebedrijven kunnen hun klanten nu actief informeren over recalls.

Verkeersveiligheid

Met het verstrekken van deze recallinformatie geeft de RDW invulling aan een opgedragen taak: het informeren van het publiek. De komende tijd gaat de RDW ook informatie toevoegen over terugroepacties uit het verleden. De RDW verwacht dat het beschikbaar stellen van deze informatie bijdraagt aan de verkeersveiligheid, omdat eigenaren beter geïnformeerd zijn en hierdoor hun voertuig tijdig kunnen herstellen.