Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Wie kent hem niet, de oude blauwe Subaru Impreza WRX Sti met de taartschep achterop en lekker foute, gouden wielen? Als je er zoals ik een keer mee gereden hebt, dan heb je er waarschijnlijk een zwak voor.

Bakken karakter

De laatste versie van deze Soeb heeft geen gouden velgen meer, maar er ligt wel een dik 300 pk/400 Nm sterke 2.5 liter boxermotor in het vooronder. Dat zorgt, in combinatie met zijn permanente vierwielaandrijving voor bakken karakter, maar daar betaal je in Nederland een hoge prijs voor.

Ons belastingstelsel geeft het model er namelijk genadeloos van langs in de prijslijst. Dankzij zijn (relatief) hoge CO2-uitstoot kost hij door zijn 35.000 eurootjes aan BPM dik 75.000 euro, en dat is zo’n 22.000 euro meer BPM dan vergelijkbare auto’s als de BMW M135i. Dat maakt de Subaru bij voorbaat al kansloos, tenzij je veel geld over hebt om in iets speciaals te rijden.

Peter Hilhorst van Autovisie kan met zijn lekkere Utrechtse (uutereg!) accent lekker over de WRX STI lullen, en dat doet hij dan ook in onderstaande video.