Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Mercedes zal op de autosalon van Geneve (7 – 17 maart 2013) pas het doek van de A45 AMG halen, maar de specificaties zijn nu al bekend.

De gegevens die uit Affalterbach, thuishaven van AMG, komen zijn hartverwarmend en de genoemde getallen zijn indrukwekkend.

De A45 zal een 2.0 liter turbomotor onder de motorkap hebben liggen, die een indrukwekkende 360 pk en 450 Nm koppel ontwikkelt. Dat is 180 pk per liter! Die power wordt verdeeld over alle wielen door een geavanceerd AWD-systeem met Haldex koppeling en een 7-traps automaat met dubbele koppeling, vergelijkbaar met die gebruikt wordt in de SLS.

De Duitse producenten hebben ooit met elkaar afgesproken dat de topsnelheid van hun producten nooit boven de 250 km/u mag liggen, dus deze hothatch is ook weer afgeregeld op 250 km/u. Als je gaat voor het AMG Performancepakket – dat ook wat visuele kenmerken aan de auto toevoegt, zoals een grote achterspoiler – wordt deze verhoogd tot 270 km/h.

De A45 AMG heeft een ander chassis dan de standaard A-klasse, met een 25mm verlaagd onderstel, aangepast camber en een elektronisch torque vectoring-systeem voor verbeterd bochtengedrag. De auto krijgt ook grote AMG-remmen en grote 18-inch AMG wielen (optioneel 19-inch). Natuurlijk zal er standaard een sportuitlaatsysteem gemonteerd worden.

De Mercedes A45 zal de meest betaalbare AMG-model worden wanneer het in de zomer van 2013 op de markt komt. De Duitsers richten hun pijlen vooral op de BMW M135i en de Audi RS3, die nu nog in een oud A3-jasje steekt.

Mercedes A45 AMG

(Bron: Motorward)