Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De auto is een ingewikkeld stukje techniek dat met de jaren steeds verder is uitgebouwd tot een complete machine waarbij alles samenhangt om het maximale resultaat te kunnen geven.

Het is allemaal een stuk ingewikkelder dan de eerste auto’s die op de weg verschenen, maar nu alles draait om performance, snelheid en veiligheid zijn er bepaalde onderdelen nodig die dit kunnen waarborgen.

Wat bijvoorbeeld te denken van het overbrengen van de prestaties van de motor naar de banden? De hele auto steunt immers op het chassis, waar de banden aan bevestigd zijn om vooruit te kunnen komen. Tussen de banden en het chassis zitten de draagarmen en deze zijn bevestigd met draagarmrubbers. Hoewel dit zeer kleine onderdelen zijn, is hun functie van groot belang voor de auto en de bestuurder van de auto zelf.

Draagarmrubber Volkswagen Polo

Draagarmrubber (Volkswagen Polo)

Wanneer de draagarmen zonder rubbers bevestigd zouden zijn, zou er totaal geen speling mogelijk zijn op de draagarmen. De speling is nodig om de draagarm makkelijker te laten bewegen, om zo de prestaties te verhogen en om het comfort mogelijk te maken dat we eisen van de auto’s vandaag de dag.

Bandenslijtage

Een draagarmrubber is een onderdeel in de auto dat constant aan het werk is om te presteren en juist dat maakt dit onderdeel onderhevig aan slijtage. Als een rubber versleten of ingescheurd is, is dat te merken aan een minder goed weg- en stuurgedrag. Bovendien kan het zorgen voor extra slijtage van je banden. Het is daarom verstandig te investeren in een goed draagarmrubber, zoals de Vaico draagarmrubbers die niet alleen sterk en stevig zijn, maar die ook nog eens een veel langere levensduur hebben dan de gemiddelde rubbers die op de markt zijn.

Zo weet u zeker dat u met Vaico draagarmrubbers kiest voor zekerheid, voor u zelf maar ook voor uw draagarmen en uw wielen. Uiteraard bespaart u zichzelf ook een heel aantal reparaties aan de auto zelf.

Informatie uit BesteOnderdelen.NL