Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

65 procent van de Europese automobilisten rijdt het hele jaar met zomerbanden rond. Levensgevaarlijk als er een beetje sneeuw ligt, en Michelin heeft daar nu een oplossing voor: de CrossClimate.

Michelin heeft 3 jaar gewerkt aan de CrossClimate, en een zomerband ontwikkeld die ook prima presteert onder winterse omstandigheden. Een vierseizoenenband dus.

Waarin excelleert deze band volgens de fabrikant:

  • Korte remweg op droog wegdek
  • C-score voor rolweerstand
  • A-score voor remweg op nat wegdek
  • Grip op sneeuw: dit is de eerste zomerband met een wintermarkering (“3-Peak Mountain with Snow Flake” voor prestaties in de sneeuw).
  • Lage geluidsproductie

Micheline CrossClimate

Een vergelijkende test zal moeten uitwijzen of deze band echt zo geweldig is, maar journalisten mochten de banden al even proberen in de Alpen, en ze waren behoorlijk onder de indruk.

Michelin zegt er wel bij dat een pure zomerband nog steeds beter presteert bij heet weer, en een winterband bij sneeuw en ijs, maar als je slechts af en toe op deze ondergrond vertoeft lijkt deze band voor de meeste situaties in de Benelux uitstekend geschikt. Je mag er zelfs mee door de wintersportlanden rijden vanwege de certificering.

Bekijk het filmpje hieronder voor een vergelijk tussen de CrossClimate en zomer- en winterbanden.

De CrossClimate-band komt in mei beschikbaar in de maten 15, 16 en 17 inch.