Vergeet even het bijtellingsgeneuzel, en droom even weg. Deze video doet het hart van een autoliefhebber sneller slaan. De deelnemers? Twee van de mooiste en nieuwste supercars uit Italië, de Pagani Huayra en de Ferrari F12berlinetta. De twee snelle en peperdure bolides kwamen samen op het Autodromo di Modena circuit voor een dagje testen en high-speed achtervolgingen, met dank aan het Duitse magazine Sportauto.

De 800.000 euro (ex belastingen) kostende Huayra beschikt over een 6,0-liter bi-turbo V12-motor die afkomstig is van de AMG-divisie van Mercedes-Benz. Het autohart in deze Pagani komt tot een vermogen van 730pk en, dankzij de turbo’s, tot een gigantisch koppel van 1.000 Nm. Goed voor een 0-100km/u tijd van 3,3 seconden en een topsnelheid van 360 km/u.

Zijn rivaal uit Maranello is de snelste productie-Ferrari ooit, maar met zijn 370.000 euro een stuk goedkoper dan de peperdure Huayra. De 6,2-liter V12 in het vooronder moet het doen zonder drukvulling, maar produceert desondanks zo maar even 740pk en 690nm koppel, goed genoeg om de 0-100km/u sprint in 3,1 seconden te voltooien en een topsnelheid te behalen van meer dan 340 km/u.

Er is geen commentaar bij de video en je zult moeten wachten tot het februari-nummer van Sportauto om uit te vinden van welke van de twee Italiaanse giganten journalist Christian Gebhardt het meest onder de indruk was, maar het levert alvast leuk videomateriaal op, bekijk de video hieronder!Bron: Carscoop