Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Auto’s uit het A-segment zijn erg populair vanwege hun compacte formaat en laag kostenplaatje. En ze zijn over het algemeen behoorlijk waardevast. Zo betaal je voor deze Peugeot 108 uit 2014 en de Mitsubishi Space Star uit 2015 momenteel € 7900 euro, terwijl ze nieuw respectievelijk € 11.530 en € 11.579 kostten.

Testvideo

Mark Klaver van Autoweek vergelijkt de twee met elkaar in een vergelijkende video. Het overgrote deel van de auto’s in het A-segment hebben een 1-liter turboloze driecilinder met zo’n 70 pk onder de motorkap, en deze stadsauto’s dus ook. Wat krijg je voor je geld?

De Peugeot 108 oogt wel leuker en is feitelijk een Toyota Aygo met een andere badge. Kun je dus best betrouwbaar noemen. De Space Star (die in Thailand gebouwd wordt) is ruimer en stiller, en is functioneler.

Update: nog een test!

Grappig genoeg vond ik ruim na het publiceren van dit artikel een oude test van Autoweek, waarin de op dat moment nieuwe exemplaren van de Peugeot 108, de Space Star en de Suzuki Celerio met elkaar vergeleken worden. De 2 meter lange presentator Roland Tameling is natuurlijk ideale kandidaat om de ruimte in de auto’s te testen, en hij vindt de Peugeot 108 toch de leukste auto van het stel.