Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Netflix kende je natuurlijk al, maar Amazon Prime is relatief onbekend. Daar komt met de komst van The Grand Tour verandering in. Dit online autoprogramma kunnen we nu ook in Nederland “ontvangen”.

Amazon Prime

De show, inclusief presentatoren Clarkson, Hammond en May is voor veel geld (250 miljoen dollar voor 3 jaar, waar alle kosten nog wel van af moeten) binnengehaald door Amazon. De techreus (107 miljard dollar omzet in 2015) gaat hiermee ongetwijfeld in veel landen een klapper maken met hun streamingdienst Amazon Prime. Het lijkt een slimme zet van beide partijen.

The Grand Tour, zoals het programma gaat heten, wordt vanaf 18 november 2016 in 4K als streaming video uitgezonden bij Amazon Prime.

Amazon Prime in Nederland

Update 19 nov. 2016: vanaf december 2016 is het mogelijk om Amazon Prime in 200 landen te kijken, waaronder Nederland.

Aanvankelijk was het nog niet mogelijk om Amazon Prime in Nederland te kijken, alleen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Japan.

Je kreeg op Amazon.co.uk een waarschuwing:
Amazon Prime nog niet in Nederland
Bovendien kost het in de UK 79 pond per jaar (UK 5,99 pond p/m voor het uitgeklede abo) met 30 dagen op proef. Niet iedereen is van plan dit te gaan betalen voor het bekijken van 12 afleveringen van hun favoriete programma, gezien de reacties op de diverse fora, maar er is wellicht nog meer content die je leuk vindt. De dienst is ook goedkoper dan Netflix.

Illegaal?

Je was al wel mogelijk om via een trucje Amazon Prime te kijken door een bestaand Engels adres in te voeren bij registratie (hier dus) en met bijvoorbeeld de HOLA-plugin net te doet alsof je PC/tablet/smartphone in de UK staat/is. Wel een beetje omslachtig, maar het werkt.

Maar zoals gezegd, is het nu dus mogelijk om The Grand Tour te streamen, inclusief de oude afleveringen. Een (proef)abonnement afsluiten kan hier bij Amazon.