Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Terwijl de officiële foto’s van de sedanversie van de nieuwe Mazda 3 voortijdig verspreid worden, meldt Autovisie dat de komst van een hybrideversie van deze nieuwe 3 sedan naar Europa twijfelachtig is. Een hybrideversie van de hatchback staat überhaupt niet op de agenda.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Hoewel Nederland vanwege het gunstige belastingstelsel voor zuinige auto’s natuurlijk een hybrideland bij uitstek is, is de rest van Europa meer geïnteresseerd in diesels. Vandaar dat Mazda voor Europa inzet op de diesel. In thuismarkt Japan is de vraag naar hybrides heel groot. Het Japanse bedrijf brengt de hybride-uitvoering daarom voorlopig alleen in Japan op de markt. En dat is jammer, want de techniek van de hybride komt weliswaar van Toyota, maar Mazda belooft veel meer rijplezier.

Gelijk aan hatchback

De specificaties zijn nog niet beschikbaar, maar ga er maar van uit dat de sedan, behalve de kofferruimte, technisch verder gelijk is aan de vorige week gepresenteerde 3 hatchback. En zeg nou zelf, voor een compacte sedan ziet ie er niet slecht uit, of wel?