Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Er zijn maar weinig dingen die meer tot de verbeelding van autoliefhebbers spreken dan schuurvondsten (barn finds). Dat komt omdat er iets spannends en mysterieus is aan het horen van verhalen over gewaardeerde exoten die al tientallen jaren in een schuur oud staan te worden. Deze schuurvondst, afkomstig van Reddit, is een Lamborghini Countach uit 1981 met een uniek verhaal. Reddit-gebruiker ‘eriegin’ zegt dat deze witte Countach van zijn grootmoeder is en in een garage ongeveer 20 jaar lang stof heeft staan verzamelen. En het mooie is dat het geen gewone Countach is.

Tonnen waard?

De afbeeldingen op Reddit suggereren dat we naar een Countach 5000S kijken, waarvan er slechts 323 exemplaren zijn gebouwd. De auto wordt aangedreven door een atmosferische 4.8-liter V12, en hoewel terwijl de vinder beweert dat hij in slechte staat verkeert, kan hij gemakkelijk veel geld opbrengen. In opgeknapte staat vraagt autohandelaar Classic Park Cars in Nederland er bijvoorbeeld 485.000 euro voor. Ook staat er zo maar een Ferrari 308 weg te stoffen. Ik hoop dat zijn oma een goed slot op de garage heeft…

Lamborghini Countach 5000S schuurvondst

De Amerikaan zegt dat de Countach in 1989 werd gekocht door zijn overleden grootvader. “Mijn grootvader kocht hem voor zijn exotische autoverhuurbedrijf in 1989, maar nadat de verzekeringskosten te hoog werden voor hem om het bedrijf te runnen, hield hij de auto en vele anderen inclusief de Ferrari 308 GTS (CB: van het type dat Magnum reed in de gelijknamige tv-serie) buiten / in lekkende garages voor meer dan 20 jaar in plaats van ze te verkopen. Vraag me niet waarom, ik heb geen idee”, schrijft hij. Laten we hopen dat er een autoliefhebber langskomt die zijn oma los maakt van deze “opknappertjes” en de klassiekers weer in ere herstelt.