Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

In de afgelopen jaren hebben we een opvallende trend gezien binnen de auto-industrie: veel autofabrikanten hebben het A-segment, ook wel bekend als het stadsauto-segment, verlaten. Door alle milieu- en veiligheidsregeltjes worden dit soort auto’s namelijk te duur om te produceren en blijft er voor de fabrikanten te weinig over onder de streep. Dit heeft geleid tot een vermindering van de beschikbare opties voor consumenten op zoek naar compacte en betaalbare auto’s.

Weinig alternatieven

Elektrische alternatieven in stadsauto-formaat zijn momenteel nog schaars (Dacia Spring?) én kosten al snel (veel) meer dan 20.000 euro, dus daarom is het des te interessanter dat Kia met de Picanto actief is gebleven in het A-segment. Mede daardoor is de Picanto de 3e meest verkochte auto in Nederland in 2023 tot nu toe! Tsja, als iedereen ermee kapt wordt het vanzelf interessanter voor degene die overblijven. Want de vraag naar betaalbare nieuwe auto’s blijft bestaan natuurlijk.

Kia blijft segment trouw

Hoe geinig is het dan dat Kia de Picanto recent een flinke make-over heeft gegeven.


© Kia

De prijzen zijn nog niet bekend op moment van schrijven, maar verwacht wordt dat de auto niet goedkoper wordt dan de huidige, dus dat zou betekenen dat hij vanaf een kleine 17.000 euro verkrijgbaar wordt. Tsja, de tijden dat een klein stadsautootje vanaf 10.000 euro verkrijgbaar was liggen al een tijdje achter ons… Ik weet het, het gaat tegenwoordig vaak om de private-lease-prijs, maar die is ook voor een groot deel afhankelijk van de nieuwwaarde natuurlijk.

Kennismakingsvideo

Jan Lemkes van Autoweek maakte in onderstaande video kennis met de flink gefacelifte Picanto.