Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Top Gear-presentator Jeremy Clarkson steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Dat heeft regelmatig tot relletjes geleid, waarbij de presentator meerdere malen zijn excuses heeft moeten aanbieden. Nu lijkt er weer een nieuw ongemakkelijk momentje te zijn ontstaan, dit keer in Argentinië.

De ploeg van Top Gear was daar aan het filmen, voor seizoen 22 al weer, en reed tijdens opnames in het Zuid-Amerikaanse land rond met een nummerplaat die wel heel erg toevallig gekozen lijkt te zijn. De Argentijnse media is er bovenop gesprongen.

De combinatie H982 FKL op de Porsche 928 van Clarkson zou namelijk verwijzen naar 1982, het jaar waarin het Verenigd Koninkrijk ingreep nadat Argentinië de Falkland-eilanden had veroverd op de Britten. Argentinië leed destijds een bittere nederlaag, en het zit ze nog steeds dwars, te meer omdat het land de eilandengroep al 150 jaar claimt.

De Argentijnen zijn ‘not amused’. De BBC haastte zich vervolgens te melden dat het gekozen nummerbord puur toeval is, en dat de auto inmiddels weer uit beeld is. Maar Jeremy Clarkson kennende, is de kans groot dat het met opzet was. Humor.

Update 9 oktober: nadat de mannen van Top Gear Argentinië ontvlucht waren na bedreiging en stenengooierij door de lokale bevolking zijn er door de Argentijnse politie meer kentekenplaten gevonden in de Porsche van Jeremy. Er stond “BEII END” (bell end) op, wat zoiets als ‘eikel’ betekent.

De Argentijnen interpreteren deze extra kentekenplaten als een belediging, omdat het volgens hen aangeeft dat de Engelsen wisten waar ze mee bezig waren, en ze deze platen achter de hand hielden voor als het echt uit de hand zou lopen.

Bell End

Bron: The Telegraph