Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je laatste rit vind meestal plaats in een brandstofgestookte omgebouwde Mercedes. Maar is een elektrische auto voor de kist niet veel logischer? Een rouwauto hoeft immers veelal geen lange ritten te maken en het ontbreken van motorgeluid en uitstoot is fijn voor de mensen die erachter lopen. Zo’n “uitvaart zonder uitlaat” vond de Brabantse ondernemer Derks uit Uden samen met een aantal statievervoerders een goed idee en liet daarom een aantal Tesla’s Model 3 Standard Range Plus in Spanje ombouwen tot rouwauto. Een soortgelijke Model S bestond overigens al, maar een Model 3 is nieuw. En het resultaat mag zich laten zien.

Sterrenhemel

De Tesla’s zijn tot in detail geschikt gemaakt om de overledenen naar hun laatste rustplaats te brengen. Het standaard glazen dak heeft het niet gered, maar daar is een verlichte sterrenhemel voor in de plaats gekomen.

Om het geheel niet te zwaar te laten worden is de Tesla Hearse (Engels woord voor lijkwagen) voorzien van een 100% composiet, lichtgewicht body. De actieradius valt daardoor nog mee, die komt na ombouw tussen de 350 en 375 km. Het voertuig wordt uitgevoerd met kleine zijdeuren met daarachter opbergruimtes en een uitschuifbare kistvloer. Standaard wordt het voertuig voorzien van elektrische gordijnen en LED-verlichting in de kistruimte. De sterrenhemel, uitschuifbare bloemenrekken en een lade onder de vloer behoren tot de opties.

Flinke klus

Het is overigens een flinke klus om een personenauto om te bouwen zodat er een kist achterin kan, veelal moet de auto compleet doormidden om er vervolgens een stuk tussen te plaatsen. En als je weet dat het batterijpakket van een Model 3 zich in de bodem van de auto bevindt en de auto is opgetrokken uit een combinatie van verschillende soorten staal en aluminium kun je je voorstellen dat de bouwers van deze Model 3 Hearse een flinke uitdaging zijn aangegaan. De ontwikkeling heeft dan ook 2 jaar geduurd. Dat resulteert in een prijs van iets meer dan 100.000 euro, maar dat schijn je voor een vergelijkbare Mercedes ook te moeten neertellen.

Bekijk hieronder ook de reportage van Omroep Brabant die op bezoek gingen in Uden.

© Foto’s: Derks Uitvaartmobiliteit