Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De enorme nieuwe fabriek van Tesla in Berlijn is vorige week eindelijk officieel geopend. Na lang getouwtrek van lokale overheid en protesten van diverse milieugroeperingen is de “Gigafactory” van de Amerikaanse autobouwer dan eindelijk in bedrijf.

Naast fabrieken in Amerika en China heeft Tesla nu dus ook een productielocatie in Europa, en nog wel in het hart van “premium” autoland Duitsland. Naast imagovoordelen levert dat in theorie een flink kortere levertijd en heeft de autobouwer nu ook geen last meer van importheffingen op complete auto’s. Nu maar hopen dat de prijzen van de auto’s ook omlaag kunnen, want die zijn alleen maar gestegen de afgelopen maanden. Maar gezien álle prijzen lijken te stijgen de laatste tijd, is dat wellicht ijdele hoop.

Model Y

Vanaf het begin zal de fabriek batterijen, aandrijflijnen en de Model Y produceren. De eerste auto’s zijn al uitgeleverd. De gelukkige eigenaren kregen zelfs een handtekening van opperbaas Elon Musk op de middenconsole. Hij kwam de fabriek in eigen persoon openen samen met bondskanselier Scholz.

De fabriek is maximaal geautomatiseerd, en biedt ruimte aan enorme machines die grote delen van de auto’s in één keer kunnen vervaardigen. Dat biedt voordelen in productiesnelheid. Daarnaast heeft de fabriek volgens Tesla de “meest geavanceerde spuitstraat ter wereld”. Nu nog goed gebruiken, want het merk staat nou niet bekend om de uitstekende afwerking van haar modellen, zeker ook wat de lak aangaat.

Wat zeker wel uitstekend is, zijn de skills van de dronepiloot die door Tesla gevraagd is om beelden te schieten in de indrukwekkende Duitse Tesla-fabriek. Het resultaat is een spectaculaire video!