Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Dit kleine racekarretje, een Formula Ford, is bij wijze van marketingstunt voorzien van de bekende driecilinder 1.0 Ecoboost die we kennen uit diverse Ford-modellen, waaronder de Focus.

Sneller dan Ferrari Enzo

In deze 500 kilo wegende Ford-racer heeft het blokje de Nürburgring sneller rondgereden dan bijvoorbeeld de Ferrari Enzo, Lamborghini Aventador en Pagani Zonda. In 7 minuten en 22 seconden om precies te zijn. Dat doet het natuurlijk leuk als borrelpraat.

Je moet er dan wel even bij vertellen dat het motortje voor de gelegenheid niet helemaal standaard meer was; zo is de turbo van de 1.6 Ecoboost er op geschroefd en is de driepitter natuurlijk gechiptuned. In de Nürburgring-racer levert hij maar liefst 205 pk. Verder is hij standaard, wat aangeeft hoeveel marge er in het motortje zit (als je geen rekening houdt met levensduur natuurlijk).

De Britse autojournalist Chris Harris reed met een straatlegaal exemplaar op de openbare weg, wat natuurlijk leuke beelden oplevert. Het exemplaar waar hij mee reed is gedowntuned naar 177 pk, maar accelereert nog steeds in minder dan 4 seconden naar de 100, vergezeld van een kenmerkende sound. Check de video hieronder (Engelstalig met Engelse ondertiteling).