Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je zoals ik regelmatig op YouTube bivakkeert dan kom je nog wel eens interessante kanalen tegen. Zo ontdekte ik een half jaar geleden het kanaal van Average Rob, Robert Van Impe in het dagelijks leven, een grappige Vlaming die te veel doet om op te noemen. Vaak vergezeld door zijn jongere broer Arno The Kid en zijn vaste cameraman Milan Cools ondernemen ze de gekste sportieve uitdagingen. Een van hun mooiste prestaties is het volbrengen van een Ironman-wedstrijd, wat met 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen gevolgd door een marathon van 42,2 kilometer hardlopen voorwaar geen kattenpis is. “On Met La Patate!” zouden ze zeggen. Rob is bepaald niet “Average” dus, maar de mannen zijn wel sympathiek gebleven, wat een groot deel van hun succes verklaart.

Maarrrrr…. je zit op een autoblog te lezen, dus moet deze blogpost wel gerelateerd zijn aan “de automobiel”. En dat klopt! Zoals gezegd zijn de broers niet vies van een uitdaging en in deze 2 episodes gaan ze racen op het circuit in een Formule-auto. Iets soortgelijks mocht ik een aantal jaar geleden ook doen bij Race Planet, en ik kan zeggen dat dat een absolute mega-ervaring is. Rob doet het natuurlijk een stapje extremer.

Deel 1: de basics

Rob moet toegeven dat hij niet veel interesse had in F1 voordat hij Drive to Survive ontdekte. Maar door een kijkje achter de schermen te krijgen en de technische aspecten van de sport te zien, is hij een fan geworden. Zijn fascinatie voor de sport heeft hem een onbedwingbare drang gegeven om het zelf te proberen. Zijn doel is om in een F4-auto te racen op de Red Bull Ring in Oostenrijk en samen met zijn broer Arno een goede tijd neer te zetten. F4-wonderkind Arvid Lindblad leert hen eerst de basisprincipes van het karten.

Deel 2: op naar de Red Bull Ring

Het is eindelijk zover, de broers mogen een echte F4-auto rijden! In deze aflevering gaat F4-kampioen en F3-megatalent Arvid Lindblad opnieuw de baan op met de twee allesdurvers. Dit keer rijden ze niet in kleine karts, maar in de veel krachtigere Formule 4-auto’s. Ze hadden nooit gedacht dat ze ooit in een F4-auto zouden rijden. Het is een jongensdroom die uitkomt om met deze geweldige machines te racen. En alsof dat nog niet genoeg was, mochten ze dit doen op een officieel F1-circuit: de Red Bull Ring in Oostenrijk.