Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Online automarktplaats Carwow heeft een van de snelste dragraces samengesteld uit de geschiedenis van hun Youtube-kanaal. Dit keer neemt de 1914 pk sterke elektrische hypercar van het Kroatische Rimac het op tegen twee hele speciale tegenstanders: een WK-winnende Red Bull RB8 Formule 1-auto én de McMurtry Spéirling! Een episch gevecht dus.

De McWat?

Deze Britse eenzitter is een stuk lichter dan de Rimac en weegt slechts 1000 kg. Hij is uitgerust met twee elektromotoren die gecombineerd ongeveer 1000 pk produceren. Dat is niet het meest bijzondere aan deze eenzitter. Hij heeft namelijk een ventilatorsysteem aan boord dat helpt om 2000 kg (!) downforce te genereren. Als gevolg hiervan kan hij als een malle van de lijn schieten. Niet voor niets is het wagentje recordhouder op de befaamde Goodwood Hillclimb. Er is echter één eigenschap in zijn nadeel in deze race, zijn topsnelheid is namelijk beperkt door de versnellingsbak tot “slechts” 241 km/u (150 mph).

De RB8 is de creatie van Adrian Newey waarmee Sebastian Vettel in 2012 het wereldkampioenschap Formule 1 binnensleepte. De 11 jaar oude auto produceert het old school racegeluid, wordt bestuurd door Red Bull’s reservecoureur, Liam Lawson, en is naar huidige maatstaven nog steeds erg snel dankzij 800 pk bij 700 kg wagengewicht.

Hoe geweldig snel de 2 miljoen euro kostende Rimac is, kun je hier lezen, dus let’s race!