Heb je je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn om zelf met een Formule 1-auto op een circuit te rijden?

De misselijkmakende acceleratie, het remvermogen en de g-krachten op je nek; het lijkt me geen pretje om dat 56 ronden vol te moeten houden, maar een paar rondjes zullen al genoeg zijn om een indruk achter te laten die je nooit meer vergeet.

Wat kost dat?

Een Formule 1-auto op een circuit rijden kan op diverse plekken in de wereld. Wees wel bereid om de portemonnee te trekken, het kost een aardige duit. Maar dan rijd je wel in een échte lawaaimaker, en niet eentje die klinkt als een opgevoerde stofzuiger. Eigenlijk maakt het niet uit in wat voor oude F1-car je rijdt, ze gaan allemaal veel harder dan je aan kunt.

GP Experience

Of je het goed- of afkeurt wat Rob Ferreti op zijn YouTube-kanaal allemaal uithaalt, dit keer heeft hij een zeer interessante video gemaakt over zijn Formule 1-experience in Texas (Verenigde Staten).

Dankzij een uitnodiging van GP Experience toog de Amerikaan naar Circuit of the Americas (COTA) waar gewone stervelingen 10.000 dollar neertellen om te ervaren hoe het is om zelf in een F1-auto te rijden.

Rob mocht ook een rondje mee met een 3-zitter die bestuurd werd door een oud-Formule 1-coureur. Dat vond hij minder geslaagd. Check de onderstaande video!