Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het vriest nog dat het kraakt in Nederland, maar toch lanceert Volkswagen de Beetle Cabrio. Natuurlijk konden ze niet vantevoren weten dat het hier zo stervenskoud was voor de tijd van het jaar, en staat de cabriolet precies aan het begin van de lente in de showroom. Met een basisprijs van 26.150 euro is de ‘Kever’ Cabriolet momenteel de voordeligste open Volkswagen.

Lompe reincarnatie

Toegegeven, de nieuwe VW Beetle Cabrio ziet er beter uit de de vorige en de Duitse autofabrikant heeft zijn best gedaan om details van de oude Kever tot leven willen brengen. Zo is het dashboard in carrosseriekleur gespoten en is in Nederland voor 51 euro de naam ‘Beetle’ op de achterkant in te wisselen tegen het Nederlandse ‘Kever’.

Alle pogingen ten spijt vind ik het nog steeds een beetje een lompe reïncarnatie van de oude Kever. Hoofdoorzaak: hij is gebaseerd op de Golf, en daarmee een behoorlijk uit de kluiten gewassen auto. Hij mist dan ook het kittige wat de moderne Mini bijvoorbeeld wel heeft. Ze hadden hem beter kunnen baseren op de Polo wat mij betreft.

Luxe en veiligheid

Voordeel van de Golf-basis is dat de open versie van de Beetle plek biedt voor 4, en je aardig luxe rondrijdt. Zo is er volop keuze uit navigatie-/infotainmentsystemen, en is het Fender Sound System zelfs speciaal voor de Beetle ontwikkeld. Cabrio-elementen als verwarmde voorstoelen, een afdekhoes voor het elektrisch bediende canvasdak en een in delen neerklapbare achterbank zijn altijd standaard.
Veiliger dan de oude Kever is hij gelukkig ook. Naar hedendaagse maatstaven rijd je in een oude Kever namelijk echt in een onveilig koekblik (wel met meer charme), maar in de nieuwe zijn de rolbeugels verstopt in het koetswerk; als het nodig is, komen ze razendsnel tevoorschijn.

Uitvoeringen

De Beetle Cabrio is er in de uitvoeringen Trend, Design en Sport. De cabriolet met benzinemotor is er vanaf 26.150 euro voor de 1.2 TSI 105 pk. Daarnaast is er de 160 pk sterke 1.4 TSI vanaf 30.730 euro en de 2.0 TSI vanaf 38.870 euro. Voor de kilometervreters zijn er de Beetle Cabriolet met 1.6 TDI-diesel is er vanaf 30.150 euro en de 2.0 TDI vanaf 36.200 euro.

Test: Autoweek reed al met de nieuwe Beetle Cabrio!