Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De vlag kan uit bij de Skoda-importeur: het is gelukt om de nieuwe Octavia Combi Greenline voor 2014 op 85 gram CO2-uitstoot te krijgen.

De uitstoot is precies de bovengrens van de 14%-bijtellingsklasse voor diesels in 2014 en is evenveel als de Greenline-hatchback, waarvan al bekend was dat deze in de gewilde klasse viel. Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van. Skoda heeft met deze stationversie van de 14% Octavia een aardige troef in handen, die in 2014 naar verwachting bij veel leaserijders op de shortlist komt te staan.

Ook als Businessline

De Octavia Combi Greenline is direct vanaf de introductie ook leverbaar als Businessline met onder andere touchscreen navigatie Amundsen, Bluetooth carkit, parkeersensoren en lichtmetalen velgen.

126 euro per maand

De nieuwe Skoda Octavia Combi Greenline is er vanaf € 25.650,-. Dit betekent met 14% bijtelling een netto maandbedrag van slechts € 126,- voor privégebruik (o.b.v. 42% inkomstenbelasting). Dat kun je hier zelf narekenen. De Businessline uitvoering is er vanaf € 27.150.

Concurrenten

Omdat de CO2-normen scherper worden zijn er vanaf 1 januari 2014 slechts een aantal stations met 14% bijtelling in het C-segment. Wil je weten welke? Kijk dan hier.