Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Helder rode auto’s trekken meer vogelpoep aan dan voertuigen van een andere kleur, volgens een recente Engelse studie die in opdracht van Halfords is uitgevoerd. De onderzoekers telden in juni van dit jaar 1140 voertuigen in Brighton, Glasgow, Leeds, Manchester en Bristol en kwamen tot opmerkelijke resultaten.

De volgende percentages geven aan welke kleur auto’s getroffen waren door vogeluitwerpselen.

  • Rood – 18 procent
  • Blauw – 14 procent
  • Zwart – 11 procent
  • Wit – 7 procent
  • Grijs / Zilver – 3 procent
  • Groen – 1 procent

De Britse vogelkunde-stichting is terughoudend over de rol van kleur voor het poepgedrag van vogels. Een woordvoerder zegt: “We weten dat vogels kunnen worden aangetrokken door bepaalde kleuren, maar uitwerpselen op auto’s hebben waarschijnlijk meer te maken met waar je parkeert. Als je parkeert waar vogels broeden krijg je ook meer uitwerpselen op je voertuig.”

Naast het feit dat het lelijk is, tonen verzekeringscijfers aan dat vogelpoep op voertuigen een kostbaar probleem kan zijn. Men schat de schade aan onnodige reparaties op £57 miljoen Pond (€70,8 miljoen euro) per jaar in het Verenigd Koninkrijk.

Tijdens de studie door onderzoekers voor auto-accessoiresketen Halfords werd chauffeurs ook gevraagd hoe snel ze uitwerpselen van hun auto’s verwijderen.

Slechts 17 procent – of een op de zes – zei dat ze de uitwerpselen direct verwijderden zodra ze werden opgemerkt, terwijl 20 procent zei dat ze ‘binnen een paar dagen’ actie ondernamen en 55 procent wacht tot de volgende autowasbeurt. De overige 8 procent wast hun auto’s nooit of laat het aan anderen om te organiseren.

We weten inmiddels dat het slecht is om vogelpoep te laten zitten, en hoe het eigenlijk komt dat je lak er dof van wordt.

Het feit dat Halfords achter dit onderzoek zit, doet vermoeden dat er een commercieel belang speelt. En ja hoor, Halfords verkoopt natuurlijk doekjes waarmee je de vogelpoep kunt verwijderen. Hoe dan ook, vast staat dat je vogelpoep zo snel mogelijk moet verwijderen.

Bron: Dailymail.co.uk