Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

We zitten nu bij de X, daarna volgt de Z, en dan zijn we door de huidige kentekenserie (sidecode 8) heen. Dat gaat echter nog wel even duren, in tegenstelling tot wat diverse nieuwssites beweren.

Het is moeilijk te voorspellen wanneer de nieuwe kentekenserie, XX-999-X oftewel sidecode 9, start voor personenauto’s. De RDW geeft namelijk geen informatie vrij wanneer ze overstappen, omdat dat mogelijk autoverkopen beïnvloedt, en de RDW wil daar natuurlijk onpartijdig in blijven. Volgens kentekenspecialist Jasper Verweij van kenteken.tv zitten we dan al dik in 2015. Ik denk dat het sterk af gaat hangen van de gebruikelijke hausse aan verkopen aan het eind van dit jaar, voordat de bijtellingsgrenzen weer worden aangescherpt.

De uitgifte van de huidige sidecode 8 (9-XXX-99) is relatief snel gegaan sinds de eerste uitgifte op 5 maart 2013. Er worden dan ook alleen maar de beginletters K, S, T, X en Z uitgegeven. Ter vergelijk: sidecode 7 is  bijna 5 jaar meegegaan.

Niet nieuw

Sidecode 9 is officieel geen nieuwe kentekenserie. Als je goed hebt opgelet op de weg, had je al kunnen zien dat deze combinatie al langer werd uitgegeven, maar dan voor bestelauto’s (vanaf VB-001-B). En brommers, die inmiddels al vanaf 2008 in sidecode 10 zitten, en op korte termijn wél naar een nieuwe serie gaan.

Check ook deze pagina voor het laatst uitgegeven kenteken

Bronnen: Wikipedia en Kenteken.tv