Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Vanmiddag heeft de RDW het eerste nieuwe kenteken in de nieuwe reeks voor personenauto’s uitgegeven. Kenteken 1-KBB-00 werd uitgereikt aan kinderrechtenorganisatie Save the Children voor op hun door Kia geschonken Picanto.

Gewacht

Natuurlijk hebben veel mensen gewacht met de auto op kenteken zetten tot de nieuwe serie er was, en dan stokt de uitgifte. Gisteren was het laatste kenteken dat de RDW had uitgegeven 05-ZXS-5 uit de oude serie. Het lijkt er op dat de dienst voortijdig is overgestapt op de nieuwe serie (ook wel bekend als sidecode 8) om de uitgiftes weer op gang te krijgen.

Twee jaar

De RDW verwacht dat deze nieuwe kentekenreeks slechts 2 jaar mee gaat, omdat deze keer alleen de K, S, T, X en Z als beginletter gebruikt wordt. De overige beginnende medeklinkers zijn onder meer gebruikt voor exportkentekens en bromfietsen. De vorige serie kentekens ging bijna 5 jaar mee.

Goed vastzetten

Het kenteken is belangrijk voor de handhaving van verkeersveiligheid en de opsporing van criminaliteit. Bovendien kan de RDW via het kenteken alle technische gegevens en de gegevens van de eigenaar/houder achterhalen. Het is daarom van belang dat kentekenplaten goed zijn bevestigd aan de auto, bijvoorbeeld met popnagels. Dat voorkomt dat er iemand er gemakkelijk met je kenteken vandoor gaat en er bijvoorbeeld een autokloon mee maakt.