Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je kiest voor een BMW 5-serie dan kies je een auto met je hart. Je had ook een goedkopere auto kunnen kiezen, maar je kiest voor een Duitse auto met een uitstekende reputatie, uitstekende rij-eigenschappen en een premium uitstraling. Van binnen, maar ook zeker van buiten.

Originele velgen

En wat maakt zo’n rij-ijzer uit Munchen helemaal af? Precies, mooie lichtmetalen velgen. Naast een mooie uitstraling helpen ze ook aan een betere wegligging, want ze dragen bij aan een lager onafgeveerd gewicht*. Wat is dan de beste keuze? De originele BMW 5-serie velgen natuurlijk, zoals de fabrikant ze bedoeld heeft. Want alleen dan hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken om uitstekende wielen, omdat de ET-waardes niet kloppen. Of de veiligheid, want Duitsers testen hun velgen natuurlijk grondig. Daarnaast staat het in de meeste gevallen gewoon beter dan aftermarket omdat je met de velgen rondrijdt waar een BMW-ontwerper bloed zweet en tranen aan besteed heeft om ze perfect te laten passen bij het model qua styling.

bmw 5-serie velgen g30

BMW 5-serie (G30) velgen

Premium banden

Een BMW 5-serie wordt geroemd om de beste rij-eigenschappen in zijn segment, maar als je vervolgens een paar goedkope Chinese banden op je prachtige velgen legt, maak je veel van deze eigenschappen ongedaan. Een paar fatsoenlijke A-merk banden zorgen voor dat scherpe rijgedrag waar deze E-segmenter om bekend staat. Keer op keer blijkt dat de A-merken nog steeds de beste banden leveren, al worden de B-labels van deze merken ook steeds beter. Let er wel op dat je banden neemt met velgrandbescherming want stoeprandschade wil je natuurlijk voorkomen.

Schoonhouden

Ok, je hebt nu mooie velgen én goede banden onder je BMW liggen. Nu moet je ze natuurlijk mooi houden, want die mooie velgen shinen het beste als ze mooi schoon zijn. Daarvoor kun je hier een prima handleiding vinden hoe je dat doet.

* Onafgeveerd gewicht: de onderdelen van een auto die het oppervlak van de weg volgen en zodoende bij elke hobbel en bobbel van de weg mee op- en neer bewegen. Hoe lichter hoe beter.

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door JD Velgen en banden: JD Velgen en banden biedt voor de BMW 5-serie velgen, maar ook voor andere modellen van BMW leveren ze prachtige velgensets die je bolide helemaal af maken.