Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je zal maar op zoek zijn naar de beste H7-halogeenlampen voor je auto. Dan zijn er maar bar weinig actuele testen te vinden.

Dat ondervond ik recent zelf, in mijn zoektocht naar betere verlichting voor mijn eigen auto. Ik begrijp dat de focus tegenwoordig meer ligt op LED- en lasertechnologie, die langzaam de Xenon-lamp beginnen te verdringen. Het merendeel van de auto’s rijdt echter nog gewoon rond met gewone ‘hallo, geen lampen’ achter het doorschijnende glas, dus een recente test lijkt me zinvol.

Gelukkig staat de technologie van halogeenlampen vrijwel stil, en zijn testen van een paar jaar oud nog behoorlijk relevant. Zo is daar een interessante test van de ADAC (de Duitse ANWB) uit 2013:

Test H7-autolampen ADAC 2013

Test H7 autolampen ADAC

Test H7 autolampen ADAC

De GE Extra Life (o.a. te koop bij Bol.com (geen verzendkosten)) komt hier als beste uit de test. In het algemeen geldt: hoe feller de (halogeen)lamp, hoe korter de levensduur. Vandaar dat de Osram Nightbreaker en de Philips X-treme Vision het goed doen op lichtkwaliteit en intensiteit, maar een relatief korte levensduur hebben. In deze ADAC-test scoren deze lampen daarom minder in de eindscore. In de onderstaande test van Auto Motor Und Sport uit 2014 komen ze echter als beste uit de test, omdat daar minder waarde wordt gehecht aan het aantal branduren.

Test H7-autolampen 2014

Test H7-autolampen Auto Motor Und Sport

Test H7-autolampen Auto Motor Und Sport

Niet zo unlimited?

Ik heb de H7 Osram Nightbreaker Unlimited in 2 auto’s ingezet, en kan zeggen dat de lampen een uitstekend lichtbeeld geven (ik heb ze bij Conrad.nl gekocht, maar ze zijn ook bij Bol.com te krijgen (geen verzendkosten). De Nightbreakers gaan echter opvallend kort mee, en daarom gebruik ik momenteel naar meer tevredenheid de Osram Standard H7, die als 5e uit de Adac-test komt. De lichtopbrengst is goed en beter dan de longlife-modellen, hij gaat langer mee dan de Nightbreaker én is minder duur. Echt een aanrader. Deze lamp wordt per stuk verkocht, o.a. bij Conrad (2 stuks bestellen!).