Je zal maar op zoek zijn naar de beste H7-halogeenlampen voor je auto. Dan zijn er maar bar weinig actuele testen te vinden.

Dat ondervond ik recent zelf, in mijn zoektocht naar betere verlichting voor mijn eigen auto. Ik begrijp dat de focus tegenwoordig meer ligt op LED- en lasertechnologie, die langzaam de Xenon-lamp beginnen te verdringen, maar het merendeel van de auto’s rijdt nog gewoon rond met gewone ‘hallo, geen lampen’ achter het doorschijnende glas, dus een recente test lijkt me zinvol.

Gelukkig gaat de technologie voor halogeenlampen niet superhard, en zijn testen van een paar jaar oud nog behoorlijk relevant. Zo is daar een interessante test van de ADAC (de Duitse ANWB) uit 2013:

Test H7-autolampen ADAC 2013

Test H7 autolampen ADAC

Test H7 autolampen ADAC

De GE Extra Life komt hier als beste uit de test. In het algemeen geldt: hoe feller de (halogeen)lamp, hoe korter de levensduur. Vandaar dat de Osram Nightbreaker en de Philips X-treme Vision het goed doen op lichtkwaliteit en intensiteit, maar een relatief korte levensduur hebben. In deze ADAC-test scoren deze lampen daarom minder in de eindscore. In de onderstaande test van Auto Motor Und Sport uit 2012 komen ze echter als beste uit de test, omdat daar minder waarde wordt gehecht aan het aantal branduren.

Test H7-autolampen 2012

Test H7-autolampen Auto Motor Und SportOsram Nightbreaker Unlimited

Het is maar wat je zelf belangrijk vindt. Zelf zie ik liever een jaar goed (veiliger), dan 2 jaar half dus heb de H7 Osram Nightbreaker Unlimited inmiddels in 2 auto’s ingezet, en kan zeggen dat de lampen een uitstekend lichtbeeld geven. Deze Nightbreakers heb ik trouwens bij Conrad gekocht, maar ze zijn ook bij Bol.com te krijgen (geen verzendkosten).