Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Sinds de Sneak Preview van de D8 GTO in december van afgelopen jaar heeft de verdere ontwikkeling van het nieuwste Donkervoort-model zeker niet stilgestaan. Ondanks het geringe nieuws rondom de D8 GTO zijn er inmiddels 19 van de 25 GTO’s gereserveerd. Voor als je het gemist had: de 1.8 Turbo van Audi heeft voor dit nieuwe model plaats moeten maken voor een fantastisch klinkende 2.5 vijfcilinder TFSI, bekend uit de Audi TT-RS en RS3 met minimaal 340 en maximaal 400 pk. Dat in combinatie met het gewicht van slechts 700 (!) kilo resulteert natuurlijk in een raket op wielen.

Voorlopige testresultaten

De D8 GTO is alweer vele maanden bij Audi AG (quattro GmbH) en R. Bosch GmbH voor grondig testwerk. Uit deze tests zijn ook al enkele – voorlopige – resultaten gekomen. De acceleratie van 0 naar 100 km/u raffelt hij af in 3,3 seconden en 100 naar 200 km/u doet de D8 GTO in slechts 7,1 seconden. Daarmee behoort deze Donkervoort tot één van de snelst accelereerde sportauto’s van dit moment. En dat met de ‘standaard’ motor van 340 pk.

Volgende stappen

Volgend op bovengenoemde positieve resultaten zijn de keuringen ten behoeve van de officiële Europese kleinserie typegoedkeuring van start gegaan. Parallel hieraan wordt gewerkt aan een andere belangrijke ontwikkeling, namelijk de verplichte inbraakpreventie (Wegfahrsperre) in de GTO; een uiterst geheim proces dat via een door VW/Audi ingeschakelde instantie zal worden verricht.

In september hoopt Donkervoort/quattro GmbH de testen met de GTO op de Nardò Ring (VW/Porsche testcircuit) in Italië af te kunnen sluiten.

Productie D8 GTO begonnen

Tevens is in de fabriek in Lelystad de productie van de eerste serie D8 GTO’s van start gegaan. Daarmee verloopt alles nog altijd volgens de oorspronkelijke planning en zal in het najaar de officiële (pers)introductie volgen.

Een stroom Donkervoort-occasions

De nieuwe Donkervoort is een prijzig apparaat. Je moet denken aan een prijs van 160.000 euro. Mocht je nu niet zo kapitaalkrachtig zijn en toch een Donkervoort willen hebben, dan is er goed nieuws. De nieuwe Donkervoort gaat er namelijk voor zorgen dat een hoop eigenaren hun oude Donkervoort inruilen. Deze auto’s zijn voor een groot deel op de Donkervoort Occasionpagina te bekijken.