Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je de buitenkant van je autoruiten hebt schoongemaakt, is het tijd voor de binnenkant. Niet onbelangrijk, want de vettige aanslag op je ruiten zorgt namelijk voor minder zicht. Na verloop van tijd vormt zich een vettige laag op ramen, wat verergert als je in de auto rookt (bah) en soms heb je ook nog eventueel een telefoonhouder die kringen achterlaat.

Voorruit

De binnenkant van je autoruiten schoonmaken kan een vervelend klusje zijn, vooral de voorruit. Deze staat natuurlijk onder een hoek, en je daardoor komt niet makkelijk in de uithoeken. Een beetje gymnastiek is niet slecht voor de mens zullen we maar zeggen… (voor de minder lenigen onder ons is er ook gereedschap voor).

Het toverwoord bij ruiten schoonmaken is: 3 schone microvezeldoeken gebruiken in verschillende fases.

Wat heb je nodig:

Stappenplan:

  1. Zorg eerst dat de buitenkant van de ruiten goed schoon is. Zo kun je beter bepalen of het vuil daadwerkelijk aan de binnenkant van het glas zit. Een goed moment is vlak na het auto wassen.
  2. Neem de eerste droge microvezeldoek en maak deze nat onder de kraan. Wring deze uit totdat de doek vochtig is, maar het water er niet meer uitdruipt en leg deze op een schone plek.
  3. Neem de tweede microvezeldoek en spuit deze in met een ruitenreiniger. Dat werkt beter dan de ruitenreiniger direct op de ruit zelf te spuiten, vooral ook omdat er dan niets van het goedje op de overige interieurdelen komt zoals op de foto boven dit artikel (fail). Maak nu de ruit eerst in cirkelbewegingen, en daarna van boven naar beneden schoon. Laat de ruitenreiniger 1 minuut inwerken (liefst staat je auto hierbij niet in de zon, anders droogt het te snel op)
  4. Pak nu de eerste vochtige microvezeldoek erbij, en wrijf de ruit eerst in cirkelbewegingen en daarna van boven naar beneden schoon.
  5. Neem tenslotte de derde, droge microvezeldoek en vouw deze tot een mooi vierkantje. Neem één zijde en wrijf de ruit droog. Je krijgt nu eventueel een lichte waas, maar deze trekt snel weg.

En voilá: streeploos schone autoruiten!