Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De geheel nieuwe Renault Mégane (generatie 4) moet het opnemen tegen de gevestigde orde in het zwaar bevochten C-segment. De nieuwe Franse telg moet dus van goeden huize komen om te overtuigen. Doet ie dat ook?

Ik heb zelf al even kunnen plaatsnemen in de zoveelste, goed ogende creatie van ontwerper Laurens van den Acker op de IAA in Frankfurt, maar was helaas niet onder de indruk van de voorstoelen en de ruimte achterin. De nieuwe Astra, die ook op de beursvloer stond, was een stuk ruimer op de achterbank, maar qua stoelen: dat is een kwestie van smaak.

Inmiddels zijn de automagazines op pad geweest met de nieuwe Franse telg, en zijn de eerste videoreportages online verschenen.

Test Renault Mégane door Autovisie

Werner Budding van Autovisie reed in het winderige Cabo da Roca (Portugal) met de nieuwe Mégane met een 130 pk sterke diesel onder de kap. Hij is onder de indruk van de algehele auto; design, stuurgedrag en motor zijn gewoon goed, en ook de optionele vierwielbesturing past beter bij de Mégane dan bij de Talisman. Minder fijn vindt hij de knoppen langs het multimediascherm, de lange slag van het koppelingspedaal, de lange schakelwegen en het noodstopsysteem dat niet tot 0 afremt.

Test Renault Mégane door AutoWeek

Frank Jacobs van Autoweek reed eveneens met de nieuwe 130 pk sterke Mégane. Zijn eerste indruk is positief op het gebied van rijkwaliteiten, kwieke dieselmotor en ruime kofferruimte. Ook van hem is er kritiek op de keuze voor de touchknoppen naast het multimediascherm en de ruimte op de achterbank is, zoals ik zelf ook had opgemerkt, niet riant.