Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je auto ooit bezoek heeft gehad van een steenmarter, dan ben je waarschijnlijk geen liefhebber meer van deze beschermde diersoort, als je dat al was.

Het beestje klimt namelijk simpel via de onderkant van je auto in de lekker warme motorruimte van je heilige koe. Vooral jonge exemplaren proberen daar spelenderwijs of ze de kabels kunnen eten en bijten met hun scherpe tandjes snel een behoorlijk aantal kabels kapot, wat veel schade kan geven. En het vervelende is dat niet elke autoverzekering deze schade dekt.

Onderzoek met camera’s

Audi heeft voor onderzoek een steenmarter losgelaten op een A3 cabriolet, die van binnen volgehangen was met camera’s. Wat bleek? Het roofdiertje komt ook op plekken waar de onderzoekers niet op gerekend hadden, en waar dus ook geen camera hing.

De Duitse autoproducent gaat de bevindingen gebruiken voor kleine aanpassingen aan modellen om het de marter moeilijker te maken. Daarbij moet je denken aan een ander soort ommanteling van de kabels. Check de onderstaande video voor de (Duitstalige) beelden.