Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Autoverlichting was tot recent vooral een noodzakelijk kwaad. Echter met de komst van geavanceerde LED-verlichting is er steeds meer mogelijk met de verlichting. Zo is het voor autofabrikanten een manier om zich te onderscheiden tussen het andere rijdende blik.

We weten bijvoorbeeld van de Audi’s dat ze dynamische knipperlichten hebben, en een flinke lichtbalk als achterlicht. De Chinese Xpeng P7 overtreft echter alles. Chinezen houden er van om gezien te worden, en de Tesla-kloon kan dan ook een complete lichtshow weggeven met zijn autobrede lichtbalken aan de voor- en achterzijde.

Overtreffende trap

Play some music, maestro! De Noorse vlogger Bjørn Nyland heeft de eerste Xpeng buiten China te leen, en filmde het spektakel voor zijn YouTube-kanaal.

De achterlichten kunnen er ook wat van:

Goed gekopieerd

Natuurlijk hebben de Chinezen dit niet zelf bedacht, maar wel goed gekopieerd van Tesla, en flink opgeleukt. De Model X van de Amerikaanse autofabrikant kon al veel eerder een showtje weggeven. Die heeft weliswaar geen enorm futuristische verlichting, maar heeft wel als party-piece vleugeldeuren die meedoen op de muziek.