Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je laatste rit vind meestal plaats in een voorspelbare Amerikaanse sloep of een Mercedes. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een origineler vervoermiddel. Wat vind je van deze vijf creaties?

Rolls-Royce Phantom Hearse

Deze rouwauto (Engels: hearse) is voor mensen voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. Voorlopig bestaat er wereldwijd slechts één exemplaar van deze door Biemme Special Cars omgebouwde Rolls-Royce Phantom. Hij wordt verhuurd door de Britse begrafenisondernemer A W Lymn uit Nottingham. De begeleidende auto’s zijn natuurlijk ook van het prestigieuze merk. Het huren van deze rouwstoet neemt wel een behoorlijke hap uit het begrafenisbudget, maar dan heb je ook wat.

Toyota Prius Lequios

Toyota Prius lijkwagen

Heeft de overledene zijn hele leven ecologisch verantwoord geleefd? Ga dan voor deze hybride Toyota Prius Hybrid Hearse, het voorbeeld van een ‘groene’ rouwauto. Onder de motorkap geen dikke zes- of achtcilinder, maar een viercilinder gekoppeld aan een elektromotor. Deze Prius werd ontworpen door de Japanse koetswerkbouwer Lequios.

Ecto-1

Ghostbusters lijkwagen

De filmliefhebber heeft hem natuurlijk al lang herkend: de Ecto-1 uit de film Ghostbusters (1984). Met deze rouwauto/ambulance, een Cadillac omgebouwd door Miller-Meteor, gingen de Ghostbusters op jacht naar geesten in New York. Deze iconische filmauto werd helemaal gerestaureerd door Cinema Vehicle Services in Hollywood. Er is nóg een exemplaar (Ecto 1a), maar die  schijnt in deplorabele staat ergens bij Sony Pictures te bivakkeren. Fans proberen het enorme apparaat nu van Sony over te kopen om ook deze te restaureren.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Trike

Trike lijkwagen

Dit is natuurlijk het ideale laatste transport voor motorrijders. De Britse Julie Gibbings kocht een trike met aangepaste aanhangwagen en stelt deze vijfwielcombinatie ter beschikking voor begrafenissen. Zo kan je, begeleid door je motormuisvrienden, in stijl naar het kerkhof worden gereden.

Chevrolet Caprice

chevy-caprice-lijkwagen

Zo’n rouwstoet rijdt natuurlijk ergerlijk langzaam voor mensen die van opschieten houden. Dan is deze Chevrolet Caprice wel een uitkomst. De zesliter V8 van deze Chevy levert dankzij een compressor maar liefst 1000 pk. Hij accelereert van 0 naar 100 km/u in minder dan drie seconden en haalt 260 km/u. Dat noem ik nog eens doorrijden met je kist. Nu maar zorgen dat ie goed vast zit…