Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Je kunt de naam van de Golf Plus veranderen naar Golf Sportsvan, maar dat verandert niets aan de potentiële kopers van het product. Het wordt alleen minder makkelijk om grappen over de naam te maken. Grappen dat iemand in een Golf 65+ rijdt kan nu bijvoorbeeld niet meer. Dat bevestigt maar weer eens dat Duitsers geen humor hebben.

Het neemt niet weg dat er vandaag de dag een grote groep grijze bollen op de weg rondrijdt, en deze groep bovendien behoorlijk wat te besteden heeft omdat hun pensioenregeling wél lekker ruim was. Veel mensen binnen deze groep zoeken een compacte middenklasser met behouden styling, een wat hogere zit en voldoende ruimte. Precies die doelgroep bedient niet alleen Volkswagen met deze Golf Sportsvan, maar bijvoorbeeld ook BMW met de Active Tourer en Mercedes met de B-klasse.

Waarom zou je de oudere doelgroep als fabrikant verloochenen? De ANWB heeft ook relatief veel ouderen onder hun leden, en daarom zijn zij natuurlijk de uitlezen partij om de nieuwe Golf Sportsvan aan de kroon, ehm tand te voelen. Frank Buma trekt zijn meest kinderachtige stemmetje weer uit de kast, en legt ons uit wat er goed en minder goed is aan de nieuwe Duitser. Best informatief en grappig.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)