Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het lijkt alsof je kleine neefje de ontwerpwedstrijd voor dit vehikel heeft gewonnen, maar deze rijdende bolhoed is toch echt door volwassenen bedacht. Dat krijg je er van als je techneuten van Google een auto laat ontwerpen. Alle gekheid op wielen: wat echt bijzonder is aan dit karretje is dat hij geen stuur of pedalen aan boord heeft!

Automatisch

Google test al een aantal jaar met auto’s die zelf kunnen rijden. Dit waren tot nu toe aangepaste normale auto’s, veelal hybrides van Japanse makelij, bijv. Toyota of Lexus. Het Californische bedrijf heeft nu de stoute schoenen aangetrokken en zelf een zelfrijdende “auto” gerealiseerd.  Ze hebben kennelijk zo veel vertrouwen in hun technische kunnen dat de auto zonder stuur en pedalen is gebouwd. Auto is toch de afkorting van “automatisch”?

Hier in Nederland zou het ding, dat overigens maximaal 40 km/u haalt, nog niet rond mogen rijden, maar in Californië, Florida, Nevada, en Michigan mag het wel. Daar mag je van de wet rondrijden in een zelfrijdende auto. In Engeland tegenwoordig ook, en daar wordt ook al getest door diverse instituten, zoals de universiteit van Oxford.

Oudjes en blinden

Los van het feit of je überhaupt mag rondrijden in een auto zonder bedieningsmogelijkheid, is het natuurlijk een belediging voor iedereen die autorijden leuk vindt. Maar daar richten ze zich dan ook duidelijk niet op. In de onderstaande video zie je dat het autootje vooral wordt gericht op oudjes en blinden. En daar zitten zeker en vast exemplaren bij die momenteel zelf rijden, maar waar de rest van het verkeer beter af is als ze gereden worden…

De techreus gaat er 100 van bouwen, bij wijze van experiment en wil ze op den duur op de weg brengen, desnoods inclusief handmatige bediening. Check de blije video  hieronder, oftewel: sit back and enjoy the ride!

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)