De Volkswagen Golf BlueMotion en de Audi A3 Ultra zijn twee belangrijke auto’s in het zakelijke segment. Ze bieden allebei 14% bijtelling, en dat is toch een belangrijk, zo niet het belangrijkste aankoopargument voor de zakelijke automobilist.

Helaas stoot de Sportback-versie van de Audi A3 Ultra te veel CO2 uit, dus alleen de driedeurs A3 Ultra komt in aanmerking voor gesubsidieerd rondrijden.

110 pk

De aandrijflijn in beide auto’s is identiek, namelijk de 110 pk sterke 1.6 TDI met handgeschakelde 6-bak, en daarom is het interessant om ze eens tegenover elkaar te zetten. Dat deed AutoWeek dan ook, en snelprater pur sang Roy Kleywegt van het autoblad reed met beide VAG-producten. Zijn conclusie: de Golf is comfortabeler, en de Audi is sportiever, maar ook luxueuzer.

Bekijk de test hieronder!


Zijn we niet iets vergeten?

Natuurlijk is er sinds het maken van deze video een hele belangrijke speler in dit segment bijgekomen, namelijk de Volvo V40 D4 Business, die ook 14% bijtelling biedt. Lijkt me een makkelijke keuze, maar er zijn altijd mensen die niet van een Volvo met 190 pk gecharmeerd zijn…