Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Met al dat bijtellingsgeneuzel zou je bijna vergeten dat er ook nog echte autoliefhebbers in Nederland rondrijden.

Kloppend hart

Bij deze wil ik daarom graag een pluim uitdelen aan AutoWeek voor hun rubriek “Kloppend hart”. In de video’s in deze rubriek portretteert het automagazine hobbyisten en professionals die een ander motorblok in hun auto hebben gebouwd. Een blok dat er eigenlijk niet in hoort wel te verstaan. Je zult begrijpen dat dat een exercitie is waarvoor je twee rechterhanden en heel veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen nodig hebt. Voorbeelden zijn een student die een wankelmotor in zijn Mazda MX-5 legde, een noorderling die zijn oude Mercedes voorzag van een moderne turbodiesel en een BMW-fan die een ultieme “sleeper” creëerde door een V8 in zijn 316i te leggen, en de badge achterop te laten zitten. Als je een beetje benzine door je aderen hebt stromen, en interesse in techniek dan zijn dit wel must-see video’s.

MX-5 met wankelmotor

Hieronder vind je het filmpje over de MX-5, met gelijk een verklaring door de eigenaar waarom we zo weinig wankelmotoren op de weg zien (en horen) rijden.

Doe het zelf-garage

Deze enthousiastelingen met twee rechterhanden hebben waarschijnlijk de ruimte om te sleutelen. Mocht je dat nou niet hebben, en je wilt toch sleutelen aan je auto’s dan zijn Doe Het Zelf-garages natuurlijk een uitkomst.