Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Nu in de bioscoop: Bumperkleef, de nieuwe film van regisseur Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen). Maak je op voor een levensgevaarlijke en confronterende rit over de overvolle Nederlandse autowegen, die definitief afrekent met de overmoed van elke automobilist.

Bumperkleef vertelt het verhaal van de maatschappelijk geslaagde veertiger Hans die met zijn gezin op weg is naar zijn ouders. Opgefokt door zijn alsmaar bellende moeder wordt zijn rijgedrag steeds roekelozer. Onderweg veroorzaakt hij een verkeersruzie met een medeweggebruiker in een wit busje. Uit wraak zet deze bestuurder de achtervolging in waarna de situatie volledig escaleert. Bumperkleef is een vernieuwende Nederlandse thriller vol psychologische druk en herkenbare situaties. Je denkt voortaan wel twee keer na voor je een wit busje wil passeren.

Trailer

Synopsis

Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, reist met zijn gezin in zijn Volvo XC90 door het land om zijn ouders te bezoeken. Ze zijn te laat van huis vertrokken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje die precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed, de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader. De trotse Hans laat zich niet zomaar de les lezen, en Ed laat zich niet door hem de mond snoeren. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg…

Jeroen Spitzenberger (Divorce, Mannenharten) kruipt in de rol van Hans. Zijn vrouw wordt gespeeld door Anniek Pheifer (All You Need is Love, Mocro Maffia). Ed, de bestuurder van het witte busje wordt gespeeld door Willem de Wolf. Eerder speelde hij al in Baantjer, Zwartboek en Flikken Maastricht.