Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Sportieve familiemannen opgelet: Seat gaat een Cupra-versie van de Seat Leon ST uitbrengen. Het Spaanse VAG-merk zal de sportieve stationcar op de Autosalon van Genève 2015 onthullen.

280 pk

Net als de hatchback komt de ST Cupra er in twee versies, een 265 pk-versie en een 280 pk-uitvoering. In Nederland voert de importeur echter alleen de 280 pk sterke variant van de hatchback, dus dat zal voor deze stationversie ook gaan gelden.

In beide gevallen hangt de 2-liter TFSI viercilinder met turbo onder de kap, dezelfde als in de Volkswagen Golf R Variant (die ook op de planning staat), maar dan met 20 trappelende paardjes minder. Verschil moet er zijn, al wordt de Cupra alleen aangedreven op de voorwielen met sperdifferentieel, dus dat maakt hem net weer wat lichtvoetiger dan zijn vierwielaangedreven stalgenoot, wat ook uit deze test bleek.

Geen subsidie

Of het model een verkooptopper wordt is natuurlijk de vraag; in ons kikkerlandje bepaalt de Belastingdienst tegenwoordig het succes van een automodel, en je kunt lage bijtelling natuurlijk wel vergeten met een 2-liter TFSI met 280 pk en 350 Nm. Reken op een praktijkverbruik van 1 op 11.

Doet er niet aan af dat familiemannen een prijsgunstige manier hebben om straks een nieuwe, praktische auto aan te schaffen die ook nog in minder dan 6 seconden naar de 100 km/u snelt en een top heeft van nét geen 250 km/u. Mijn schatting is dat het apparaat in de prijslijst komt voor ongeveer 36.500 euro.

De ST Cupra krijgt net als de hatchback standaard led-verlichting, een specifiek front, achterklepspoiler, diffuser, twee ovale einddempers, rode remklauwen en 19 inch wielen. De Autosalon van Genève van 2015 vindt plaats van 5 – 15 maart van volgend jaar.

Via: AutoVisie