Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Het Britse Carwow heeft enkele tonnen aan supersnelle vluchtauto’s Audi’s naast elkaar gezet, waaronder een steeds zeldzamer wordende RS2 waar het RS-verhaal ooit mee begon in 1994.

De vering en de heerlijke vijfcilinder van deze, op een Audi 80 Avant gebaseerde superstation werden destijds onder handen genomen in samenwerking met Porsche. De remmen, wielen en de spiegels kwamen zelfs rechtstreeks van een 964 Turbo.

Hoewel het oude beestje ook voor huidige begrippen snel is, heeft hij toch moeite heeft met de kleinste krachtpatser uit dit vergelijk, de S1. De Audi RS6 toont aan dat hij het prima op kan nemen tegen een van de snelste sportwagens ter wereld, de R8 V10 Plus, en dat met ruimte voor 5 personen + bagage.. De RS3 komt er relatief bekaaid van af, maar daar komt binnenkort een update voor, waardoor deze hyperhatch max. 400 pk levert.

Om te laten zien hoe snel een motorfiets is, wordt er ook nog even een Ducati 959 Panigale bijgesleept. Het Italiaanse motormerk is immers, net als Lamborghini, in handen van het Audi-concern. Het Italiaanse raspaardje komt echter van een koude kermis thuis als de R8 hem een poepie laat ruiken. Grip is het toverwoord mensen, zoals zo vaak bij auto vs motor.

Bekijk de dragrace (in 4K) hieronder: