Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Winterbanden in de zomer gebruiken, is dat verstandig? Volgens BOVAG niet, en zij brengen vandaag dan ook een persbericht naar buiten.

Volgens de Bond van Autohandelaren en Garagehouders rijden te veel mensen met hun winterbanden door in de zomer, wat voor onveilige omstandigheden zorgt. Winterbanden onder zomerse omstandigheden hebben een langere remweg, slijten sneller, hebben een minder direct stuurgedrag en zorgen voor een hoger verbruik dan zomerbanden.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De BOVAG is natuurlijk begaan met het lot van de automobilist, maar ook met haar leden, de autohandelaren en garagehouders. En die zijn niet gebaat bij het wegblijven van automobilisten, die ook nog eens minder geld aan onderhoud besteden in deze tijden van crisis. Niet goed dus voor de autobranche. Daarom checken we het ook even bij de ANWB. Volgens de ANWB kun je, als je je snelheid en je afstand aanpast, in de zomer doorrijden met winterbanden, maar het is niet ideaal.

Conclusie: zomerbanden zijn in de zomer beter, en winterbanden in de winter. En daarom zijn deze typen banden in het leven geroepen. Hoe extremer de omstandigheden, hoe extremer de verschillen tussen de 2 soorten banden. De keuze is aan jou.

Ga jij doorrijden met je winterbanden in de zomer?

Laden ... Laden ...