We hadden al aardig wat info over de Volkswagen Golf GTE, maar nu de GTI onder de plug-in hybrides (PHEV) officieel wordt getoond aan het grote publiek op de Autosalon van Genève, hebben we ook wat plaatjes van het eindproduct.

Zeg nou zelf: dat ziet er toch wel wat beter uit dan een Toyota Prius of Auris, of niet (om maar even wat andere plug-in hybrides in deze klasse op te noemen)? Nu maar hopen dat deze Duitser net zo betrouwbaar is. Want op dat gebied heeft Toyota inmiddels al een aardige reputatie opgebouwd. En Volkswagen… iets minder.

De 204 pk sterke aandrijflijn is direct uit de Audi A3 e-tron gelepeld, en zal later ook in de (nieuwe) Passat geleverd worden. Daarnaast komt er nog een handjevol Audi’s op de markt met een vergelijkbare aandrijflijn. Zo bouwt de VAG-groep gestaag aan hun doel om op plug-in-gebied in 2018 de grootste te zijn.

Prijs nog onbekend

De Golf GTE wordt begin oktober verwacht. De prijs zou rond de 37.000 euro moeten liggen, maar de officiële prijs moet nog bekend gemaakt worden. Het hybride Golfje valt in de 7% bijtelling.