Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

Als je in de markt bent voor een stijlvolle vierdeurs coupé in het C-segment, dan kun je vanaf 2015 bij Volkswagen terecht voor een Golf CC. Volkswagen werkt momenteel aan een geheel nieuwe vierdeurs coupé op basis van de Golf, en hij zou de naam Golf CC wel eens kunnen gaan dragen.

Bol.com auto
Advertentie (no cookies)

De nieuwkomer zal het op moeten nemen tegen de Mercedes CLA, en zal veel sportiever en stijlvoller zijn dan de ‘verstandige’ op de Golf gebaseerde Jetta (die er uiteraard naast verkocht zal blijven worden). Hoewel de auto waarschijnlijk ook in Europa op de markt gaat komen, zijn de grote markten waar op gemikt wordt natuurlijk de Verenigde Staten en China, waar de Jetta al goed verkoopt.

Hatchback-achterklep

De Volkswagen Golf CC zal gebaseerd worden op hetzelfde MQB-platform als de Audi A3 Limousine en de Golf Variant. In tegenstelling tot de Jetta, die een normale kofferklep heeft, zal de Golf CC uitgerust worden met een hatchback-achtige achterklep voor makkelijke toegang. De bagageruimte zal een stuk groter zijn dan de 380 liter van de Golf, maar minder dan de 527 liter van de huidige Jetta.

Alleen krachtige motoren

Om het sportieve, premium imago van de CC te benadrukken worden alleen de krachtiger motoren in het vooronder gelepeld. Verwacht dus de 140 pk 1.4 TSI met ACT cilinderuitschakeling en de 150 pk-sterke 2.0 TDI.

Vanaf 2015

De standaard Golf CC wordt verwacht in 2015, en zou snel gevolgd kunnen worden door een GTI-versie die het op moet nemen tegen de Mercedes CLA 45 AMG en de Audi S3 Limousine. Prijzen zullen een stuk hoger liggen dan een vergelijkbare Golf. Kopers krijgen echter niet alleen een grotere auto, ze profiteren ook van een rijkere standaarduitrusting, zoals standaard adaptieve cruisecontrol en een dodehoeksysteem.

Bron: Autoexpress
Credits afbeeldingen: Auto Bild/Larson